[materiał reklamowy]

Co można zrobić z małymi waflami, talarkami z ziaren? Można je zjeść solo, oczywiście, najszybciej, ale można z nich zrobić pyszne przekąski, które sprawdzą się i na seans filmowy i na wizytę gości. Dla starszego i dla dzieci.

Do przygotowania wpisu udało mi się ocalić po 1 talarku z każdego przygotowanego rodzaju, resztą szybko zajął się starszy syn ;)

Wafelki są marki Lestello (pokazywałam wcześniej wafle z czekoladą tej firmy), która podarowała swoje pyszne produkty uczestniczkom spotkania blogerek w Bochni.

Skład: 77% ryż brązowy okrągły, 8% sorgo białe, 8% ryż czerwony długi, 3% amarantus, 1% nasiona konopi, 1 % nasiona chia, 1% komosa ryżowa, 1% sól morska

Talarki idealnie nadają się do przygotowania finger food (przekąski "na raz") czy to dla siebie czy dla gości. Co na nie nałożycie - ogranicza Was tylko wyobraźnia :D
 
Tym razem przygotowałam je na słodko, nakładając kremy czekoladowe, karmelowe, orzechowe, miód i zamrożone owoce. To świetny pomysł np. na urodziny dziecka, zastępując mrożone owoce świeżymi :D 

Już chodzi mi po głowie wersja wykwintna z awokado, pastą jajeczną, z tuńczykiem, hummusem czy z pesto. Do dekoracji np. kawałeczki kabanosa, ogórka konserwowego z chilli, oliwki, papryki, małe pomidorki, starty ser żółty - można zaszaleć i przygotować naprawdę duży wybór zachwycając gości i siebie :D


 

Lubicie takie przekąski na jednego kęsa?

 

2 komentarze:

Nie proś o wzajemne obserwowanie - zaglądam na blogi osób komentujących :)

UWAGA! Usuwam komentarze z podlinkowanymi słowami kluczowymi!